„Intersecții culturale” este un proiect organizat cu sprijinul Guvernului României care își propune să promoveze identitatea națională prin evenimente culturale și politici publice.
Proiectul își propune să valorifice la nivel național diversitatea și bogăția culturală, atât din spațiul urban, cât și din spațiul rural, predominant în cele trei județe (Covasna, Harghita și Mureș) sub aspectul locuirii – tradițiile nealterate, patrimoniul construit (casele țărănești) cu arhitectură specifică, patrimoniul natural, modul de viață al locuitorilor, meșteșugurile tradiționale.
Obiectivul principal al proiectului: Cartografierea resurselor culturale și valorificarea acestora în scopul de a ajunge cât mai ușor la public, pe plan național.
Cunoscut drept ținutul conacelor și al apelor minerale, județul Covasna, cu reședința la Sfântu Gheorghe, este situat în partea de sud-est a Transilvaniei.
Situat în inima tării, în estul Transilvaniei, județul Harghita a fost binecuvântat cu lacuri unice în Europa, chei spectaculoase și, mai ales, tradiții bogate.
Localizarea în interiorul arcului carpatic și variatele resurse naturale de care se bucură au făcut din județul Mureș o destinație turistică binecunoscută.